Естествени хладилни агенти

На много места по света, в резултат на националното или регионалното законодателство, вместо традиционните хладилни агенти се използват такива с по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP). По-конкретно, съществува бързо нарастващ пазар на естествени хладилни агенти като амоняк, CO2 и въглеводороди.

Макар че това едва ли е първият път, когато на пазара на хладилни агенти се наблюдават големи промени, настоящата промяна се различава в броя на наличните варианти. В исторически план възможността за директно превключване позволява относително лесен процес по цялата верига на доставки, като директните компоненти правят възможна бързата и лесна модернизация. Днес ситуацията е съвсем различна и „правилният“ избор на хладилен агент ще зависи много от въпросното оборудване и приложение.

Alfa Laval е дом на някои от водещите експерти на пазара по въпроса за естествените хладилни агенти. Техният опит ни позволи да разработим широка гама решения за топлообменници, специално проектирани да се справят с уникалните изисквания при работа с трудни за употреба и понякога опасни вещества като въглероден диоксид (R744), амоняк (R717) и пропан (R290). Свържете се с нас днес и ние можем да ви помогнем да намерите оптималната технология за вашите специфични нужди.

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Информационен бюлетин: Проучване на променящия се пазар на хладилни агенти

Понастоящем на пазара на хладилни агенти се извършва мащабна промяна. Законодателството постепенно изтласква традиционните хладилни агенти в полза на нови алтернативи с по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) водено от грижата за опазване на околната среда. Изтеглете този информационен бюлетин и го използвайте като фундаментално учебно помагало за избора и употребата на алтернативни хладилни агенти за различни приложения за отопление и охлаждане.

AL-NRVTS WP-640x360

Експертни познания за хладилните агенти на бъдещето

Имате въпроси относно правилния избор на нов хладилен агент за термопомпи, климатици или хладилни приложения? Желаете да преминете към нови продукти и не сте сигурни откъде да започнете? Чуйте експерта на Alfa Laval Матео Мунари, ръководител на приложенията и разработването на продукти, да описва някои от предизвикателствата, свързани с работата с нови хладилни агенти, а също и как създадохме уникални функции за тяхното решаване.

Нашите решения

AlfaNova на Alfa Laval

Повечето пластинчати топлообменници, използвани в търговски или промишлени хладилни камери с малък капацитет, са изработени с медна спойка. Въпреки че е подходящ за много приложения, този метал реагира отрицателно с амоняк, който от своя страна е важен естествен хладилен агент. Изработен чрез уникален метод на свързване чрез термоядрен синтез, AlfaNova е единственият на пазара 100% пластинчат топлообменник изработен от неръждаема стомана. Следователно този топлообменник предлага изключително компактно и ефективно решение за охлаждане на агресивни течности чрез възползване от ниския потенциал на глобално затопляне на амоняка.


Научете повече

Полузаварени пластинчати топлообменници на Alfa Laval

За хладилни системи, използвани в индустриални приложения, нашите компактни полузаварени топлообменници позволяват още по-висока ефективност и надеждност при използване на амоняк като хладилен агент с нисък потенциал за глобално затопляне. Полузаварените топлообменници на Alfa Laval са подходящия избор за каскадни системи, работещи с CO2  като вторично средство за замразяване. Те намаляват заряда на амоняка, като същевременно предотвратяват риска от кръстосано замърсяване с доказаната уплътнителна система RefTight™.


Научете повече

Споени пластинчати топлообменници на Alfa Laval

Нашите медноспоени пластинчати топлообменници са компактно и ефективно оборудване, неизискващо техническо обслужване, за употреба в редица приложения – отопление, охлаждане, изпаряване и кондензиране. Те могат да се употребяват с повечето видове екологични хладилни агенти с нисък потенциал за глобално затопляне. Това включва важни естествени хладилни агенти като CO2 и въглеводороди. Всеки топлообменник е проектиран за оптимизиране на работния режим и притежава множество уникални функции, които осигуряват както отлична топлопроизводителност, така и максимална надеждност.


Научете повече

Търсите ли още информация и експертен опит?

Искате ли да имате достъп до знанията, които Alfa Laval е придобила в течение на повече от осем десетилетия опит в топлопредаването? Необходим ли е за вашият бизнес достъп до BIM файлове, 3D чертежи или други консултантски програми? Обърнете се към хъба на Alfa Laval за отопление и охлаждане, за да се запознаете с най-новите ресурси за Вашата индустрия.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство