Чешмяна вода

Чистата вода е необходима за живота на Земята. Този ресурс също така се определя от ООН като основно човешко право, а устойчивостта на оборудването за чешмяна вода е подложена на все по-голям контрол. Знаете ли например, че в Стокхолм изхвърлянето на метал от водните системи води до 6 тона мед, попадащи в отпадъчните води всяка година? Поради тези причини законодателите в много юрисдикции са приели нови изисквания, предназначени да предотвратят кръстосано замърсяване и замърсяване с метали във водоснабдяването.

Alfa Laval разбира, че в днешните приложения за отопление и охлаждане на чешмяната вода безопасността е също толкова важна, колкото икономическата ефективност и производителността. Въз основа на нашите дълбоки познания за технологията на пластинчати топлообменници, ние разработихме иновативни решения, които предлагат най-добрата гаранция за безопасни системи за вода заедно с подобрена ефективност за намаляване на консумацията на енергия. Свържете се с нас днес, за да научите как можем да ви подкрепим при проектирането на най-безопасните и устойчиви решения за чешмяна вода.

cleantech-tap-water-intro-img.jpg

Какво е предимството на истинската неръждаема стомана?

Защо да изберем чиста, 100% неръждаема стомана? В определени приложения, като тези с високи изисквания за чистота, при използването на агресивни среди или където има опасения за замърсяване с метали, употребата на този материал може да промени всичко. В това видео нашият продуктов мениджър Кристин Нордстрьом обяснява причините за използването на неръждаема стомана. Тя също така изследва някои от предимствата, които можете да постигнете благодарение на топлообменника от неръждаема стомана AlfaNova, създаден по изключителната технология на Alfa Laval.

Децентрализирано водоснабдяване с топла вода

Уникалната технология AlfaNova на Alfa Laval от неръждаема стомана дава нови възможности за децентрализирани системи за водоснабдяване с топла вода. Това гарантира по-нисък риск както от замърсяване с метали като мед и никел, така и от навлизането на бактерии като Легионела в питейната вода. Компактният размер на AlfaNova прави това лесно постижимо, дори като опция с възможност за включване в по-стари сгради.

cleantech-tap-water-illustration.jpg

Спазване на указанията за замърсяване с метали: уебинар на Alfa Laval

Ограничаването на замърсяването с тежки метали в питейната вода е критично важно за здравето и все повече се изисква от законодателството в много юрисдикции. Този проблем е разгледан в световен мащаб в Насоките на Световната здравна организация (СЗО) за качеството на питейната вода (GDWQ).

На национално равнище в Германия например, замърсяването с метали е обхванато в Наредбата за питейната вода, както и в насоките на Федералната агенция за околната среда (UBA). В допълнение транснационалното сътрудничество, известно като 4MS, се стреми да намери общ подход за регулиране на чешмяната вода във Франция, Холандия, Обединеното кралство и Германия.

За съжаление, голяма част от оборудването, което често се използва в приложенията за чешмяна вода днес, няма да отговаря на все по-строгите насоки на тези и други бъдещи регулаторни рамки. В неотдавнашен семинар специалистът по топлообменници на Alfa Laval Роман Ратсак разгледа някои от тези законодателни изисквания и предложи общ преглед на съществуващите нови технологии, които биха ги покрили. Можете да разгледате уебинара по всяко време, достъпен е при поискване!


Преглед при поискване

Нашите решения

fhe_alfanova_indhvac_right_640x360.jpg

AlfaNovaTW на Alfa Laval

Въпреки рисковете от замърсяване, повечето технологии за топлообменници, използвани в приложенията за чешмяната и топлата вода, могат да пропуснат малки количества от опасни метали като никел и мед във водоснабдяването. Новият топлообменник AlfaNovaTW е различен. Той е конструиран с патентования процес на слепване на Alfa Laval и е изработен от 100% неръждаема стомана. Първият по рода си топлообменник AlfaNova, оптимизиран специално за дейности включващи чешмяна вода. Интелигентно решение, което няма да натовари бюджета ви.


Научете повече

cleantech_double_wall.jpg

Двустенни споени топлообменници на Alfa Laval

Изработени с нашата трибариерна техника, новото поколение двустенни споени пластинчати топлообменници на Alfa Laval осигуряват най-голямата защита на пазара срещу смесване на течности. И благодарение на усъвършенствания дизайн на пластината, можете да поддържате по-голяма топлинна ефективност за вашата система, отколкото е възможно с други технологии с двойна стена.


Научете повече

Производство на битова топла вода

Решенията за битова гореща вода на Alfa Laval са проектирани да осигурят надеждно и икономично снабдяване със санитарна вода. Нашите системи могат да осигурят битова топла вода за апартаменти и къщи, чешмяна вода с висок дебит за големи съоръжения и водоснабдяване без наличие на бактерии Легионела.

domestic hot water 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство