Подготовка на линиите и почистване – проблеми и решения
Подготовка на линиите
![cervecería](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/local/mexico/brewery.jpg)
Проблем
- Недостатъчната подготовка на линиите може да доведе до окисление на продукта по време на обработката и прехвърлянето
Решение
Резултат
- Висококачествената деаерирана вода подготвя линиите преди прехвърляне
- Увеличен добив на бира (благодарение на промиването)
- Подобрено качество на бирата, когато се използва за регулиране/коригиране на градуса Платон на крайната бира
Почистване на оборудване за занаятчийско пивоварство
![Utilities and cleaning 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/food-dairy-and-beverage/beverage/beer-production/craft-brewing/utilities-and-cleaning-640x360.jpg)
Проблеми
- Продължителни цикли
- Отпадъци
Резултат
- Намалена продължителност на циклите на почистване и по-малко потребление на енергия