Студен блок – проблеми и решения

Управление на дрожди и ферментация

Управлението на дрождите и ферментацията са основни елементи на студения блок. Оборудването за предотвратяване на замърсяване и за осигуряване на висока жизнеспособност на дрождите е от съществено значение за постоянен, надежден и ефективен ферментационен процес.

fermentation 640x360

Проблеми

  • Високи разходи
  • Зависимост от търговските щамове на дрожди
  • Ограничена възможност за креативност

Резултат

  • Възможност за рехидратиране, размножаване и повторно използване на дрождите
  • Изцяло персонализируемо решение

.

Проблем

  • Профил на непостоянна или бавна ферментация

Резултат

  • До 40% по-бърза ферментация
  • Подобрена хомогенизация по време на ферментацията
  • Оптимизиран добив на алкохолен екстракт
  • Гъвкавост – подвижен агрегат, който може да се премества между резервоарите

Проблеми

  • Дълго време на утаяване
  • Голяма загуба на бира
  • Висока мътност
  • Нисък добив
  • Необходимост от увеличаване на производствения капацитет

Резултат

  • Повишен производствен капацитет благодарение на скоростта на избистряне без необходимост от разширяване на капацитета за ферментация
  • Извличане на бира до 15% в сравнение с източване
  • Възможност за избистряне на бирата, когато профилът е правилен
  • Удължен срок на съхранение, без помътняване (особено важно за износа)
  • Бързото изпразване на сепараторите означава и по-голяма ротация на резервоарите, което осигурява повече капацитет без допълнителни инвестиции
  • Средно 3% увеличение на добива между съда за ферментация и резервоара за светло пиво в зависимост от работните процедури
  • До 8% подобрение на добива при ниско до средно флокулиращи щамове дрожди
.

Сухо охмеляване

Сухо охмеляване е процесът на добавяне на хмел след ферментацията за повече аромат на бирата. По традиция сухото охмеляване се извършва при бири от рода на пейл ейл и IPA, но се използва и при варенето на други видове на бира.

hops3 640 x 360

Проблем

  • Бавен процес и загуба на бира

Решения

Резултат

  • Максимално оползотворяване на хмела
  • Ускорен процес на сухо охмеляване
  • Хомогенизиране на бирените потоци за подобряване на отстраняването на хмела надолу по веригата чрез центрофугиране
.

Нека да се ​​срещнем


Тази информация се съхранява и обработва в съответствие с
 нашата политика за личните данни.