Почистване на място (CIP)

Качеството на CIP е от съществено значение в млечната индустрия. Ефективността е от ключово значение както по отношение на резултата от почистването, така и по отношение на икономичността. Икономичността на услугата почистване на място (CIP) се диктува от разходите и времето. Намаляването на отпадъците е от решаващо значение. Правилно конфигурираното и ефективно оборудване (почистващо, изпомпващо и отоплително) е необходимо, за да изведе успешно почистващата течност, която да подейства върху повърхностите.

Подчертано иновационно оборудване на Alfa Laval

Пластинчати топлообменници AlfaNova

plate heat exchanger for agressive CIP AlfaNova• Хигиена и устойчивост на корозия, несравнима с друг споен топлообменник
• Издържа на агресивно почистване на място

Ротационна пръскаща глава Alfa Laval

tank cleaning rotating spray head Alfa Laval Sani SB• Пълна гама от почистващи продукти за всички работни резервоари и резервоари за съхранение, в съответствие със стандартите на 3A и Европейската асоциация за хигиенен инженеринг и дизайн (EHEDG)
• Безупречно почистване – отново и отново
• По-ниска консумация на вода и химикали
• Необходимо е по-малко време за CIP в сравнение със статичните пръскащи глави

Помпа Prime на Alfa Laval

centrifugal pump Alfa Laval Prime• Превъзходна енергийна ефективност, водеща до намален разход на енергия и екологичен отпечатък на CO2.
• Универсална: Проектирана за CIP услуги, при които има задържан въздух, тя може да изпомпва продукта, като намалява необходимостта от допълнителна помпа и по този начин снижава капиталовите инвестиции.
• Основана на надеждния дизайн на помпите от семейството на LKH, който е известен с качество и сигурност.

Оптимизирайте процесите на млекопреработването

Изключително почистване

LLANDYRNOG CREAMERY, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Един от най-големите преработватели на твърдо сирене във Великобритания увеличи ефективността на своите операции по почистване на резервоарите за сурово мляко с 35%, като същевременно намали потреблението на вода с 30%.
Статичните разпръскващи топки в шест силоза за съхранение на сурово мляко бяха заменени с ротационни разпръскващи глави Toftejorg Sani-Mega на Alfa Laval. Времето за почистване е намалено от средно 43 минути на 28 минути на силоз, а стандартите за чистота са значително подобрени. Времето за загряване на резервоара преди CIP беше запазено.
.

Продуктов каталог

Най-новата онлайн версия „Под ръка“  

Намерете продукт на Alfa Laval

Каталог за резервни части

Онлайн версия на най-новите резервни части 

 

Намерете резервни части на Alfa Laval

Брошура: В основата на млечните продукти