Разбъркване и смесване

Прецизното и равномерно разбъркване и смесване е от съществено значение в много приложения, то допринася за ефективността на процеса и получаването на висококачествен краен продукт. Оптималните резултати изискват баланс между мощност, контрол и гъвкавост. Използването на бъркалка Alfa Laval със специално разработени работни колела EnSaFerm за употреба при ферментация намалява консумацията на енергия и абсорбцията на топлина от продукта.

Подчертано иновационно оборудване на Alfa Laval

Смесител за хибридни прахообразни смеси на Alfa Laval

dairy Hybrid powder mixer• Бързо смесва мокри и сухи съставки в хомогенна смес и изпомпва комбинирания разтвор
• Патентован уред за двустепенно разтваряне на прахообразни смеси, който също така е и рентабилен

Хоризонтален клапан на резервоара Unique Mixproof на Alfa Laval

double seat valves CIP dairy• Позволява почистването на хоризонталните връзки на резервоара
• Почистване на място (CIP) на технологичната тръба до стената на резервоара, като същевременно предпазва продукта в резервоара от замърсяване
• Подобрява гъвкавостта и ефективността по време на обработката и CIP

 

Alfa Laval ALT бъркалка за горно монтиране

dairy agitator alfa laval ALT top-mount

• Когато хигиенните стандарти са основният фокус
• Проектиран с цел да отговаря на стандартите на 3A и Европейската асоциация за хигиенен инженеринг и дизайн (EHEDG)

 

Помпа Prime на Alfa Laval

centrifugal pump Alfa Laval Prime• Превъзходна енергийна ефективност, водеща до намален разход на енергия и екологичен отпечатък на CO2.
• Универсална: Проектирана за CIP услуги, при които има задържан въздух, тя може да изпомпва продукта, като намалява необходимостта от допълнителна помпа и по този начин снижава капиталовите инвестиции.
• Основана на надеждния дизайн на помпите от семейството на LKH, който е известен с качество и сигурност.

Оптимизирайте процесите на млекопреработването

Намалени оперативни разходи

MAJOR DAIRY, CHINA. Един от най-големите производители на мляко в Китай инсталира 47 нови бъркалки на Alfa Laval в резервоари за сурово мляко, пастьоризирано мляко и преработка и съхранение на сметана с обем от 5000 до 100 000 литра.

По този начин мандрата увеличи енергийната ефективност, подобри качеството на продукта и намали оперативните разходи, като същевременно постигна пълна възвръщаемост на инвестициите в рамките на три години.

Продуктов каталог

Най-новата онлайн версия „Под ръка“  

Намерете продукт на Alfa Laval

Каталог за резервни части

Онлайн версия на най-новите резервни части 

 

Намерете резервни части на Alfa Laval

Брошура: В основата на млечните продукти