Пастьоризация

Процесите на пастьоризация изискват високи равнища на безопасност, хигиена и контрол на процесите. Пастьоризацията на млякото е жизненоважен процес и спазването на съответните разпоредби и стандарти е от съществено значение. След използване на UHT трябва да се поддържат асептични условия. Качеството на компонентите е от ключово значение, като добрият контрол на потока и надеждните и ефективни топлообменници играят важна роля

Подчертано иновационно оборудване на Alfa Laval

Центробежна помпа LKH на Alfa Laval

dairy centrifugal pump alfa laval• Повишава производителността на процеса, като същевременно осигурява висока ефективност и внимателно боравене с продукта 
• Оптимизирана вътрешна геометрия и профилирани  о-пръстени, подходящи за услугата почистване на място, предлагат изключителни нива на хигиена
• Сертифицирана от Европейската асоциация за хигиенен инженеринг и дизайн (EHEDG)

Unique Control LKB на Alfa Laval

Inline butterfly valve Hygienic operations Alfa Laval Unique control• Вграденото надеждно разпознаване и управление елиминира скъпите прекъсвания на процеса
• Висока устойчивост на нормално износване при млекопреработването, което води до поддържане на надеждна хигиенна среда

FrontLine на Alfa Laval

GPHE Alfa Laval Frontline• Те са подходящи за хигиенни процеси, които изискват оптимизирана производителност, внимателна обработка на продукта, дълго експлоатационно време и изключително лесно почистване
• Лесно обслужване, което води до експлоатационна готовност и по-ниски разходи

Трансмитер на потока Alfa Laval

hygienic handling instrumentation alfa laval flow transmitterТой е точен дори когато продуктите имат различен вискозитет, плътност и температури, и не е необходимо да се правят корекции

Оптимизирайте процесите на млекопреработването

Висок хигиенен стандарт

ЗАВОД ЗА СИРЕНЕ В ГР. ОЛЕШНИК, ЧЕШКА РЕПУБЛИКА. С основна грижа, насочена към надеждността, здравето и безопасността, ръководството на мандрата реши да замени старите пастьоризатори с новия FrontLine топлообменник на Alfa Laval, произведен с двойни стенни плочи Gemini. „Поради ограниченото ни пространство беше малко трудно да се монтират топлообменниците. Но оттогава не сме имали нито един проблем с тях “, казва Шлегр. Според него новите пастьоризатори вече са преминали кратък и непредвиден тест за издръжливост, когато налягането в тръбите за кратко е достигнало 6 бара. „Лагерите в старите пастьоризатори вече щяха да са повредени“, смята той. Двата нови плоски топлообменника трябва да работят 365 дни в годината, от 5 до 18 часа, с различни температури за всеки краен продукт: 98°C за мляко и 74°C за сирене.

Продуктов каталог

Най-новата онлайн версия „Под ръка“  

Намерете продукт на Alfa Laval

Каталог за резервни части

Онлайн версия на най-новите резервни части 

 

Намерете резервни части на Alfa Laval

Брошура: В основата на млечните продукти