Ферментация
Извличането на максимума от суровините е от съществено значение при производството на култивирани продукти, пресни и отлежали сирена. Важно е да се постига максимална ефективност при непрекъснато дозиране и поддържане на хигиенни условия на обработка
Подчертано иновационно оборудване на Alfa Laval
Ротационна лобна помпа SRU на Alfa Laval
• Ниската сила на изпомпването запазва целостта на продукта
• Широката гама от модели и варианти гарантира оптимално приложение
• Хигиеничен дизайн
FrontLine на Alfa Laval
• Те са подходящи за хигиенни процеси, които изискват оптимизирана производителност, внимателна обработка на продукта, дълго експлоатационно време и изключително лесно почистване
• Лесно обслужване, което води до експлоатационна готовност и по-ниски разходи
Оптимизирайте процесите на млекопреработването
Висок хигиенен стандарт
ЗАВОД ЗА СИРЕНЕ В ГР. ОЛЕШНИК, ЧЕШКА РЕПУБЛИКА. С основна грижа, насочена към надеждността, здравето и безопасността, ръководството на мандрата реши да замени старите пастьоризатори с новия FrontLine топлообменник на Alfa Laval, произведен с двойни стенни плочи Gemini. „Поради ограниченото ни пространство беше малко трудно да се монтират топлообменниците. Но оттогава не сме имали нито един проблем с тях “, казва Шлегр. Според него новите пастьоризатори вече са преминали кратък и непредвиден тест за издръжливост, когато налягането в тръбите за кратко е достигнало 6 бара. „Лагерите в старите пастьоризатори вече щяха да са повредени“, смята той. Двата нови плоски топлообменника трябва да работят 365 дни в годината, от 5 до 18 часа, с различни температури за всеки краен продукт: 98°C за мляко и 74°C за сирене.