Energy Hunter Hero banner

Ловец на енергия

Спрете да губите пари и енергия – инвестирайте в устойчиво бъдеще сега

Енергийната ефективност е в нашата ДНК. Това е нещо, което разработваме от почти десетилетие. Всъщност, решения за топлообмен на Alfa Laval спестяват по 100 GW енергия всяка година. Това е мощност, която би стигнала за отоплението на 20 милиона домове.

Нашите доказани и ефективни решения за топлообмен ви позволяват да пестите енергия и вода, подобряват регенерирането на топлината и намаляват емисиите на въглероден диоксид чрез увеличаване на енергийната ефективност в почти всички индустрии.

Сега ускоряваме нашето търсене на губеща се енергия, за да подобрим съществуващи индустрии и да ви помогнем да пестите енергия още днес.

Свържете се с нас

Energy_Hunter_saved_on_calculation.jpg

Изчислете колко можете да спестите и се свържете с някой от нашите „ловци на енергия“ днес

Имате ли процес на технологично охлаждане, при който гореща технологична среда се охлажда посредством охладителна система?

Нашият опростен инструмент може да ви помогне да изчислите колко енергия може да спестите чрез регенериране на отпадна топлина, когато се използва ефективна технология с пластинчат топлообменник. Също така получавате приблизителна парична стойност за това колко емисии на въглероден диоксид и колко консумирана вода ще спестите.

Времето за изплащане на инвестиция за регенериране на отпадна топлина обикновено е много кратко, като варира от няколко месеца до няколко години. 

 

Ползите от регенериране на топлината

Охлаждате ли горещите си технологични среди чрез охладителна система? Нашият опростен инструмент може да изчисли колко можете да спестите от регенериране на отпадна топлина с някой от нашите топлообменници. Той дори може да ви посочи колко можете да спестите от въглеродни емисии, консумация на вода и общи разходи.

waste-heat-recover-aurubis-230125

Ползите от обслужването

Знаете ли, че обслужването на вашите топлообменници съгласно препоръчаните периоди от време ще оптимизира енергийната ефективност, ще намали въглеродните емисии, ще подобри производителността и ще намали общите експлоатационни разходи? Щракнете тук, за да разберете колко бихте могли да спестите с помощта на нашия уникален инструмент за изчисление.

cleantech emission reduction201201

Вижте някои от нашите последни проекти за енергийна ефективност

panoramic_aerial_view_of_downtown_hamburg_640x360.jpg

Промишлено регенериране на отпадна топлина

Възстановяването на промишлена отпадна топлина е един от най-ефективните начини за подобряване на енергийната ефективност в глобален мащаб. Чрез регенериране на енергията, която иначе би се изгубила в атмосферата или водата, и нейното повторно използване за други цели, можем значително да намалим потреблението на горива в сравнение с текущите нива. В резултат на това можем драстично да намалим глобалните въглеродни емисии.

Научете повече

Paper from UPM-Kymmene 640x360.png

Енергиен баланс

Производството на хартия изисква огромни количества енергия, за да се поддържат необходимите на индустрията процеси на отопление и охлаждане. Базираната във Финландия UPM-Kymmene – най-голямата група за горска промишленост в Европа и един от най-големите производители на хартия в света, прецизира баланса между процесите на отопление и охлаждане, което доведе до излишък от енергия.

Научете повече

Sappi paper mill installation 640x360.jpg

Възстановяване на пара

Заводът за хартия на Sappi в Маастрихт, Нидерландия, трябваше да замени своя тръбно-корпусен топлообменник, който често имаше течове. Освен това достъпът до него беше труден, а поддръжката му – скъпа. AlfaCond разреши проблемите.
Научете повече

aerial_view_of_Helsingborg_in_Sweden_640x360.jpg

Регенериране на топлина от сярна киселина

Ползи по отношение на икономиката и устойчивостта при регенериране на топлина от сярна киселина. След цялостна реконструкция на охладителната система в завода за сярна киселина на Kemira, температурата на охлаждащата вода беше повишена до ниво, при което може да се използва за централно отопление.


Научете повече

Движението за енергийна ефективност

Какво е по-устойчиво от енергия, която изобщо не е била произведена? Ето защо енергийната ефективност е нашето „първо гориво“ за декарбонизиране на бъдещето. Трябва просто да я направим реалност.  Това е причината Alfa Laval да се присъедини към Движението за енергийна ефективност.

Присъединете се към нас като част от инициативата на отворени врати, за да ускорим внедряването на енергийно ефективни решения. Заедно можем да ускорим прехода към по-устойчиво бъдеще. Разберете какво представлява Движението за енергийна ефективност. 

Прочетете повече

Ще се радваме да се свържете с нас!

Независимо дали искате да разберете повече за разходите и икономиите на енергия или искате да резервирате посещение на място, нашите „ловци на енергия“ са готови да ви помогнат.

Вашата информация се съхранява и обработва в съответствие с нашата политика за поверителност и защита на личните данни..