Движението за енергийна ефективност

Присъединете се към Движението за енергийна ефективност

Кой енергиен източник е по-устойчив от енергията, която изобщо не е била произведена? Според Международната енергийна агенция, енергийната ефективност има основен принос за навременното изпълнение на Парижкото споразумение. Тя е лесна цел и нашето „първо гориво“ за декарбонизиране на бъдещето. Но не получава вниманието, което заслужава. Технологиите, които ще направят това реалност, не просто съществуват – те са налични, достъпни и готови за използване.

Трябва просто да я направим реалност. Това е причината Alfa Laval да се присъедини към Движението за енергийна ефективност. Прочетете нашия манифест, за да разберете какво представлява Движението за енергийна ефективност.

Прочетете нашия манифест

Ценността на обединяване на усилия

Движението за енергийна ефективност е инициатива на отворени врати, която обединява заинтересовани страни от всички сектори. Тя повишава осведомеността и ускорява действията, необходими за повишаване на глобалната енергийна ефективност.

Alfa Laval беше първата компания, която се присъедини към Движението за енергийна ефективност – инициатива, стартирана от ABB на Конференцията на ООН за изменението на климата през 2021 г. в Глазгоу (COP26). Ние вярваме, че сътрудничеството и силните партньорства са ключът към създаване на декарбонизирано бъдеще.

Присъединете се към Движението за енергийна ефективност и се ангажирайте с каузата за енергийна ефективност днес.

Присъединете се към движението

Alfa Laval е посветена да бъде тласък за промяна

Трябва да си сътрудничим в по-широк мащаб, ако искаме да ускорим прилагането на енергийно ефективни решения. Alfa Laval се ангажира да бъде тласък за тази промяна и да постигне въглеродна неутралност по цялата верига за създаване на стойност до 2030 г. До 2030 г. ще достигнем нетни нулеви емисии от Обхват 1 и 2, както и ще намалим емисиите от Обхват 3 с 50 процента в сравнение с 2020 г. Ще постигнем това чрез подобрения в енергийната ефективност, инвестиции за възстановяване на отпадната топлина и сътрудничество с доставчици и клиенти.

Ще продължим да помагаме на нашите клиенти да създават енергийно ефективни решения за своите процеси. Нашият непрекъснат стремеж към иновации в по-енергийно ефективни технологии, създаване на експертни предложения за обслужване и програми за подмяна, както и изграждане на дълготрайни партньорства ще изиграе ключова роля за превръщането на това в реалност.

Устойчивост в Alfa Laval  

Енергийна ефективност

Как може Alfa Laval да увеличи вашата енергийна ефективност? Научете как нашите решения помагат за спестяването на 50 GW енергия годишно – намалявайки емисиите на CO2 с цели 25 милиона тона. Това е 550 пъти повече от въглеродния отпечатък на Alfa Laval.

Alfa Laval Sustainable solutions Energy efficiency

Програма „Re-Made to matter“

Alfa Laval и Stena Recycling обединиха усилия, за да създадат интелигентната, устойчива и лесна за използване програма за подмяна „Re-Made to matter“. Това ни дава възможност да възстановим до 100% от ценните метали, съдържащи се в стари топлообменници. Като ги заменяме с такива по-модерен дизайн, също така можем да предоставим възможност за подобрения на ефективността с цел икономии на енергия, както и намален въглероден отпечатък.

Re-made to matter vignette imge 640x360

Присъединете се към движението

Какво е по-устойчиво от енергия, която изобщо не е била произведена? Ето защо енергийната ефективност е нашето „първо гориво“ за декарбонизиране на бъдещето. Трябва просто да я направим реалност. Присъединете се към нас като част от инициативата на отворени врати, за да ускорим внедряването на енергийно ефективни решения. Заедно можем да ускорим прехода към по-устойчиво бъдеще.

EnergyEfficiencyMovement vignette image


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство