Студен блок – проблеми и решения
Професионално оборудване за процеса на ферментация
Постоянният, надежден и ефективен процес на ферментация се дължи на оборудване, което гарантира висококачествено управление на дрожди, хигиеничен дизайн и точен контрол на променливите в процеса.
Нашите технологични решения за студения блок помагат да се преодолеят обичайните проблеми, за да отключите пълния потенциал на вашата линия за промишлено производство на бира.
Управление на дрожди
Проблем
- Необходимост от размножаване, съхранение и извличане на дрожди
Проблем
- Здравословна алтернатива на дрождите с висока жизнеспособност и жизненост
- Правилно въвеждане
- Висока гъвкавост за размножаване, съхранение и въвеждане на различни щамове дрожди
Проблем
- Осигуряване на снабдяване с незаразени, прясно размножени, висококачествени дрожди
Решения
- Линиябъркалки за дрожди SCANDI BREW® на Alfa Laval
Резултат
- Дрожди с висока жизнеспособност и жизненост
- Правилно въвеждане
- Хомогенна суспензия от дрожди
- Повече гъвкавост за размножаване, съхранение и въвеждане на различни щамове дрожди
Ферментация и зреене
Проблем
- Проблеми с разпенване, когато искаме да подобрим използването на ферментатора
- Повторяемост на процеса на ферментация
Решение
- Ротационни струйни смесители на Alfa Laval, монтирани във ферментатори
Резултат
- По-малкото разпенване позволява увеличено използване на общия капацитет на ферментатора
- Хомогенно разпределение за предотвратяване на преждевременно утаяване на дрождите
- Равномерна температура и нива на CO2
- Постоянно и по-кратко време за ферментация
Проблем
- Дълго общо технологично време във ферментаторите
Решение
Резултат
- Енергийно ефективно бързо охлаждане
- Постигане на желаната температура при прехвърляне на младо пиво
Проблем
- Недостатъчна хигиена в системи за ферментация и свързващи трансферни линии
Резултат
- Ефективно и надеждно почистване на зоните на контакт с продуктите
- Оптимизиране на времето на безотказна работа
Проблем
- Дълго технологично време на утаяване
- Загуба на бира
Резултат
- Намалено време на зреене (няма нужда да се чака дрождите да се утаят)
- Намалени загуби на бира
Проблем
- Излишни дрожди
Резултат
- Извличане на до 88% от бирата от дрожди за долна ферментация
Сухо охмеляване
Проблем
- Нисък добив
- Повторяемост
- Удължено технологично време за сухо охмеляване в голям мащаб
Резултат
- Максимално оползотворяване на хмела
- Ускорен процес на сухо охмеляване
- Подобрено избистряне надолу по веригата
- Подобрено отстраняване на хмела
Вземане на проби от бира
Проблем
- Непоследователно, нехигиенично и отнемащо време вземане на проби от продуктите
Резултат
- Повишено качество и честота на вземане на проби
- Намалено време за вземане на проби
Почистване
Проблем
- Дълги и скъпи цикли
- Високо потребление на енергия и химикали по време на последователността от операции за почистване
Резултат
- Персонализирана, проверима система
- 30% икономия на време за почистване и консумация на химикали
- Намалена енергия за горещо (до 70%) и студено почистване на място (CIP) (до 50%)
- Оптимално възстановяване и повторно използване на почистващи течности
- Автоматизирана работа
Обща конструкция на студения блок
Проблем
- Безопасна експлоатация на големи съдове (резервоари за управление на дрожди, ферментация, светло пиво)
Резултат
- Интегрирани системи за безопасност
- Последователна, повторяема и хигиенична работа
Проблем
- Недостатъчно оптимална конструкция на студен блок
Резултат
- Избягване на замърсяване
- Оптимизиране на помпите и линиите
- Оптимизиране на цялостния процес и спомагателните системи
- Повишено ниво на гъвкавост на процесите