Преработка на животински мазнини

Независимо дали специализирате в мазнини от сухоземни животни като например крави, прасета или пилета, или работите в производството на рибни масла, Alfa Laval може да ви помогне да увеличите максимално производствените резултати, качеството и ефективността на вашата работа. Комбинирайки водеща в индустрията експертиза в областта на приложенията заедно с нашето обширно портфолио от продукти, ние ви предоставяме най-добрите решения за всички етапи от преработката на животински мазнини.

Animal and fish fat refining

Първенци в рафинирането на животински мазнини

  • Максимални резултати от техническия процес и минимална загуба на продукт
  • Най-високо качество на продукта, благодарение на деликатната обработка
  • Решения, които отговарят на най-строгите санитарни стандарти, ако се изискват такива
  • Възможност за интегриране на CIP за максимална безопасност на храните
  • Висока енергийна ефективност за ниски експлоатационни разходи

Alfa Laval е доставчик на цялостни решения за процесите по извличане на животински мазнини и рафиниране, като предлага както технологията, така и ноу-хауто, необходими за максимална производителност на завода. Нашият екип от експерти по приложенията ви помага да откриете оптималното решение за обработка на мазнини въз основа на вашите изисквания, видове суровина, работни условия, както и изисквания за капацитет.

Ние работим с вас през целия жизнен цикъл на оборудването ви за преработка на животински мазнини, така че да осигурим висока възвръщаемост на инвестициите и ниски разходи за експлоатационния цикъл. Свържете се с нас днес, за да научите как можем да помогнем при вашите операции.

 

Поискайте оферта

Refining-fat-from-land-animals.jpg

Рафиниране на мазнини от сухоземни животни

Alfa Laval предлага широк спектър от решения за рафиниране както на хранителни, така и на нехранителни животински мазнини. Тези системи се характеризират с превъзходно качество на продукта, минимално количество отпадъци, висока гъвкавост и ниска консумация на енергия.
Научете повече за нашите решения за:

Рафиниране на хранителни масла

Преработка на месо и птици

Refining-fish-oil.jpg

Рафиниране на рибено масло

Нашите решения за рафиниране на рибено масло са проектирани да отговарят на всички изисквания. Това включва отстраняването на устойчиви органични химикали, напр. следи от полихлориран бифенил (PCB) или дихлордифенилтрихлоретан (DDT), както и дезодориране при ниски температури за запазване на чувствителните към топлина мастни киселини, като например ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), в тяхната естествена, биоактивна форма.

Открийте нашите решения за:

Рафиниране на хранителни масла

Преработка на риба

Предварителна обработка на животински мазнини за производство на хидрогенирано растително масло (HVO)

Нехранителните животински мазнини са обичайна суровина за производството на HVO. Alfa Laval предлага цялостни системи за предварителна обработка, които премахват фосфор, следи от метали, хлориди, полиетилен и други примеси. Преработващите модули за отстраняване на хлорид и полиетилен не са задължителни, използват се в зависимост от качествата на суровината.


Научете повече за нашите системи за предварителна обработка на HVO

Biofuels 640x360
Oil flowing

Решения за рафиниране на хранителни масла

Alfa Laval предлага гама от решения за рафиниране на всички видове хранителни масла. Вижте как чрез нашите иновативни решения можете да осигурите високо качество на продукта и добив, както и минимална загуба на продукт и ниска консумация на енергия.


Научете повече за рафинирането на хранителни масла

Продукти

Основни компоненти за преработка на животински мазнини

Приложения

Осигуряване на възможно най-добрите рибни продукти

Pelagia е световен лидер в производството на продукти от пелагични риби. Целта на компанията е да използва 100% от рибата за човешка консумация и да осигурява възможно най-доброто рибено масло и рибни хранителни продукти. Сезоните са кратки и е важно производството да върви гладко. Тъй като Alfa Laval поема цялостната отговорност за оборудването, Pelagia е в състояние да изпълни обещанието си.

Изгледайте това видео, за да чуете директно от Pelagia за тяхното сътрудничество с Alfa Laval.